Kako će Megan da se uklopi u kraljevsku tradiciju rađanja?

662

Iako je trudnoća mnogim ženama jedan od najljepših perioda u životu, ako odluči da rodi dijete, vojvotkinja od Saseksa Megan Markl neće moći da uživa u nekima od čari blaženog stanja.

Mediji uveliko nagađaju da li je trudna, ali Megan Markl ovu vijest nije potvrdila.

Zbog strogih kraljevskih pravila, kako kaže stručnjak za tradiciju kraljevskih porodica Viktorija Arbiter, običaj darivanja majke i djeteta prije porođaja, koji je inače posebno popularan u SAD, njima je nezamisliv. Megan sigurno neće moći da okupi porodicu i prijateljice da uz tortu i poklone proslave trudnoću i skori dolazak djeteta.

Proslava i darivanje

– Kako je britanska kraljevska porodica jedna od najbogatijih u Evropi, tako nešto bi bilo nezamislivo i neprilično. Ne postoji ništa što ne mogu sami da kupe – kaže Viktorija Arbiter, uprkos glasinama i medijskim natpisima sumnja da je Pipa Midlton (34) svojoj sestri vojvotkinji Kejt Midlton (36) organizovala zabavu darivanja uoči rođenja njihovog prvog djeteta princa Džordža (5).

Iako darivanje djeteta u Velikoj Britaniji baš kao ni u ostatku Evrope i nije neizostavan događaj, trudnicama u SAD to mnogo znači i dio je tradicije.

Strogo ograničena putovanja

Trudnicama se svakako ne savjetuje putovanje avionom, ali je kod kraljevske porodice ta zabrana još izraženija. Kejt Midlton je putovanja u trudnoći morala da svede na minimum i samo je jednom u tri trudnoće letjela avionom.

Pol djeteta mora biti tajna

Iako mnogi nisu vjerovali, vojvotkinja Kejt i princ Vilijam navodno ni za jedno dijete prije rođenja nisu znali pol. Izvor blizak paru je za tabloid “San” (“The Sun”) još uoči Kejtine prve trudnoće rekao da oni s nestrpljenjem iščekuju dan porođaja da bi saznali jesu li postali roditelji dječaka ili djevojčice.

Medicinski tim koji brine o trudnici

Megan bi, kao i Kejt, u trudnoći i za vrijeme porođaja uz sebe trebalo da ima tim medicinskog osoblja koji bi pratio sve kako bi trudnoća i porođaj prošli u najboljem redu. Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton je uz sebe za sve tri trudnoće imala ekipu u kojoj su bili ginekolog, tri babice, tri anesteziologa, četiri hirurga za slučaj carskog reza, četiri pedijatra i laboratorijski tehničar.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA