Istraga o prijetnjama zvaničnicima bh. pravosuđa

409

Službenici Tužilaštva BiH, SIPA i Obavještano-bezbjednosna agencije ispitali su nekoliko osoba koje su bile u posjedu mobilnih telefona s kojih su upućene prijetnje zvaničnicima bh. pravosuđa.

Ovu informaciju potvrdila je potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Ružica Jukić.

– To je informacija koju imam. Ne znam koliko je tačno osoba ispitano – navela je Jukić u izjavi za Dnevni avaz, ističući da je istraga u toku te da ne može davati više informacija o tome.

Kako je navela, s obzirom na vrstu prijetnje, može se zaključiti da se radi o osobama radikalnog uvjerenja te da je moguće da su prijetnje povezane s predmetom Radončić.

– Moguće je da se odnose na presudu Fahrudinu Radončiću, odnosno kako bi se uticalo na Drugostepeno vijeće, koje treba donijeti presudu po žalbi Tužilaštva. Mislim da je to cilj, da se uplaše ljudi, ali nema razloga. To su kukavice koje će agencije sigurno razotkriti. I SIPA i OBA i Tužilaštvo su uključeni u ovaj slučaj – istakla je Jukićeva, uz zaključak da je veoma bitno da se pronađu nalogodavci, odnosno ljudi koji su dali instrukcije kome i kako prijetiti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA