Ispiraće mozak narodu, pripremati za referendum o KiM

534

Sljedbenici gubitničke ideologije Dobrice Ćosića, namjeravaju da natjeraju srpski narod da sam sebe i teritorijalno i duhovno amputira preko referenduma.

Rekao je ovo iguman Visokih Dečana, arhimandrit Sava Janjić za list “Danas” te dodao da su napadi na njega dogovoreni na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kako bi se pripremio teren za referendum o Kosovu i skrenula pažnja javnosti sa suštine onoga što govore ljudi koji se javno napadaju.

On je dodao da se ne osjeća lično ugrožen direktnim prozivkama državnih zvaničnika i pojedinih beogradskih medija, iako “danima kidišu na jednog monaha sa svom tabloidsko-obavještajnom mašinerijom laži i montaža”.

– Ovdje se normalno živi – imamo svakodnevna bogosluženja i goste u manastiru. Stavljanje tolike političke težine na jednog monaha – sveštenika u režimski kontrolisanim medijima govori samo da to što on govori nekog jako boli i da je to zapravo istina – kazao je Janjić.

Prema njegovim riječima, „predaja najvećeg dijela KiM državni je projekat najvećim dijelom zasnovan na ideologiji akademika Dobrice Ćosića, opisanoj u njegovoj knjizi „Kosovo“ iz 2004, dok aktuelni režim, kao sljedbenik gubitničke Ćosićeve ideologije, namjerava da natjera srpski narod da sam sebe i teritorijalno i duhovno amputira preko referenduma“.

– Cilj pregovora Beograda i Tirane uz učešće Prištine, koji se aktivnije vode još od 2016, iako je ideja starija, jeste da se Kosovo utopi u Albaniju i da se predajom velikoj Albaniji zaobiđe teško priznanje Kosova, Savjet bezbjednosti. Naravno, najveći dio KiM nasljeđuje već mjesto u UN, Unesko status Albanije sa kojom Beograd već ima bilateralne odnose. Preostali Srbi na KiM, manastiri, nasljeđe su, prema neokomunističkim ideolozima i njihovim današnjim sljedbenicima, samo „kolateralna šteta“. Ostaje im samo kako da vještinom propagande, tabloidima, blaćenjem neistomišljenika i drugim oprobanim metodama, ubijede srpski narod da se odrekne i svoga stanovništva, svetinja, istorije, svega što je za njih mitologija. Slijede sedmice aktivnog ispiranja mozga narodu – upozorava iguman Visokih Dečana.

List “Danas” je naveo da bi sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve 30. avgusta, mogao da razmatra napade državnih zvaničnika na Crkvu, odnosno na Eparhiju raško-prizrensku, nadležnog episkopa Teodosija Šibalića i igumana Visokih Dečana arhimandrita Savu Janjića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA