Hrvati hvale Srbe: Dnevno potroše 95 evra, bolji su od Nijemaca

682

Zategnuti politički odnosi između Hrvatske i Srbije ne utiču na turističke rezultate, pa je Srba na hrvatskim obalama 12 odsto više.

Prema pokazateljima eVisitora, tokom prvih sedam mjeseci zabilježeno je 97 487 dolazaka i 599 035 noćenja sa tržišta Srbije. U poređenju s istim prošlogodišnjim periodom, riječ je o porastu od 12 odsto u dolascima i gotovo 20 odsto u noćenjima.

Većina srpskih gostiju posjećuje Istru, Splitsko-dalmatinsku županiju i Kvarner, a top-destinacije su im Rovinj, Zagreb i Pula, piše Novi list.

Ako borave u hotelima, najčešće odlaze u Zagreb, Opatiju i Rovinj. Ukoliko se odluče za kamp, biraju Rovinj, Jelsu i Vrsar, a u privatnom smještaju najviše odsjedaju u Rovinju, Makarskoj i Crikvenici.

Ugostitelji uvijek rado ističu goste iz Srbije kao neke od najboljih koji za dobru hranu i vino ne pitaju koliko košta. To dokazuju i podaci o potrošnji na odmoru, prema kojima Srbi u Hrvatskoj u prosjeku troše 95,03 evra dnevno.

To je više od prosjeka ovim istraživanjem obuhvaćenih dvadesetak tržišta, a koje iznosi 78,77 evra. Kako navodi T-portal, u tome su Srbi bolji čak i od Nijemaca.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA