Herceg Novi prelazi na ćirilicu?

646

U Herceg Novom je početkom ove sedmice počela zamjena postojećih i postavljanje novih tabli turističke signalizacije. Nove table su ispisane ćirilicom i na engleskom jeziku, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Projektno rješenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a zasniva se na postavljanju turističke signalizacije na značajnim ulaznim pravcima u grad, kao i na mjestima pogodnim za pružanje informacija o turističkim lokacijama.

Kako navodi direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić, ovaj projekat će se izvoditi u dvije faze. U prvoj fazi biće postavljena 441 tabla, od Sutorine do Kružnog toka u Meljinama i na Luštici, a završetak prve faze predviđa se u toku ove sedmice. U drugoj fazi biće postavljene table od Meljina do Kamenara, i u zaleđu Herceg Novog. U ovoj fazi biće postavljena 281 tabla.

– Turistička signalizacija biće dvojezična, na našem i engleskom jeziku i u skladu sa svim važećim domaćim i međunarodnim propisima. Investitor ovog projekta je Turistička organizacija Herceg Novog, koja je i raspisala tender za javnu nabavku za izradu i postavljanje turističke signalizacije grada.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA