Gradonačelnici Beograda, Zagreba i Sarajeva o saradnji?

441

U Sarajevu su se prvi put danas sastali gradonačelnici Beograda, Zagreba i tog grada, gdje su razgovarali o unapređenju saradnje tri prijestonice.

Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba, Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić, su nakon sastanka istakli značaj ovog susreta, te da su se dogovorili da se tri prijestonice povežu u zajedničku turističku rutu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su se na zajedničkom sastanku složili da je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve.

– Stabilnost i red su značajni za sve nas, a u skladu s tim ćemo dalje raditi i usmjeravati naše napore da se nađu rješenja koja će dugoročno omogućiti svima da žive u blagostanju – kazao je Radojičić.

Složili smo se, kazao je, da je razvoj u svim oblastima, kao što je turizam, kultura, privreda ili sport, podjednako važan za sve nas.

– Želim da pošaljem poruku da je stabilnost i mir u regionu izuzetno značajan za sve nas i da će na kraju svaki građanin osjetiti poboljšanje – kazao je Radojičić.

Prvi čovjek Zagreba Milan Bandić je novinarima nakon sastanka rekao da svi očekuju da se širi dobra vibracija i da u toj saradnji ljudi pronalaze sreću za bolji život.

– To je naš cilj. Svih 19 godina sam se trudio da istrajem na tome – istakao je Bandić i najavio da će se beogradskim i sarajevskim kolegama sastati i prije naredne trilaterale.

Vrijeme je, kazao je, da Zagreb i Beograd nešto konkretno potpišu.

– Mi treba to zajedno da uradimo. To treba da bude naša misija. Sinoć smo imali dobru večeru na kojoj smo razgovarali, mislim da to treba češće da radimo – naveo je Bandić.

Prema njegovim riječima, ono što je zajedničko trima prestonicama su “prekrasni ljudi” koji očekuju više saradnje i bolji život u sva tri grada. Domaćin ovog susreta Abdulah Skaka je istakao da je stabilnost glavnih gradova tri države preduslov i za stabilnost BiH, Srbije i Hrvatske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA