Elta TV najoštrije osuđuje prijetnje Nenada Nešića!

895

Redakcija Elta televizije najoštrije je osudila prijetnje v. d. direktora JP “Putevi RS” Nenada Nešića novinarki ove medijske kuće Miri Kostović!

U obraćanju javnosti je istaknuto da je nedopustivo da iko prijeti novinarima, a posljednji događaji pokazuju koliko je ova profesija na udaru i koliko su predstavnici “sedme sile” često izloženi prijetnjama i napadima. Zato su iz Elte pozvali nadležne institucije da hitno preduzmu zakonom propisane mjere i da reaguju u okviru svojih nadležnosti s obzirom na to da je slučaj prijavljen policiji.

– Za sve ove godine, Mira Kostović je dobila više priznanja kao jedan od najboljih novinara regije Istočnog Sarajeva i šire. Priznata je i poznata u novinarskim krugovima kao vrhunski profesionalac. Elta televizija neće dozvoliti napade na svoje novinare, kao ni na jednog novinara u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini – navodi se u saopštenju.

U istom tekstu je osuđen i napad na kolegu Vladimira Kovačevića, koji je brutalno pretučen na ulazu u svoju zgradu u Banjaluci.

– Sloboda javne riječi i medija je jedno od osnovnih načela demokratskog društva. Društvo koje dozvoljava prijetnje i premlaćivanja novinara predstavlja prijetnju za svakog pojedinca. Činjenica je da nam uskoro dolazi predizborna kampanja a potom i izbori, pa su svi politički subjekti zaoštrili retoriku u mjeri da se ni predstavnici medija više ne osjećaju sigurno u takvoj atmosferi. Stoga pozivamo i sve političare da obrate pažnju na svoje govore, saopštenja i djelovanja. Takođe, pozivamo ih da kazne pojedince u svojim redovima koji ugrožavaju javni red i mir – piše na kraju saopštenja redakcije Elta televizije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA