“Elektro-Bijeljina” ulazi u pregovore za kredit?

394

Sljedeće sedmice ćemo ući u pregovore sa Evropskom bankom za kredit od 15 miliona evra i to je veliki napredak jer garancija za kredit nije ni Vlada Republike Srpske, niti bilo ko drugi, rekao je Nedeljko Ćorić, direktor preduzeća “Elektro-Bijeljina”.

Rekao je da će 15 miliona evra isključivo biti iskorišteno za kupovinu materijala i opreme, čime će biti unaprijeđena distributivna mreža, kao i da će dio sredstava biti uložen u obnovu brojila.

On je istakao da će, zahvaljujući ovom projektu, biti riješeni problemi na području svih 13 opština za koje je nadležna “Elektro-Bieljina”, a u sistemu daljinskog čitanja biće više od 45 000 brojila, što će omogućiti efikasniji rad svih zaposlenih u kompaniji.

Ćorić je naglasio da je slava kompanije “Elektro-Bijeljina” prilika da se pomenu i dobri rezultati koje je preduzeće imalo prošle godine, navodeći da je juče predat zvaničan izvještaj za prvih šest mjeseci ove godine koji je finansijski pozitivan, te da je ostvarena dobit od više od 180 000 KM.

Rekao je da su “rezultati u vezi sa distributivnim gubicima rekordni” i da će biti takvi i na kraju godine.

– To je naš imperativ, naš cilj i mi ćemo sigurno taj cilj ostvariti – naveo je Ćorić.

Rukovodstvo, radnici, poslovni prijatelji, ugledni gosti iz grada i regije, danas su lomljenjem slavskog kolača, ručkom i druženjem obilježili krsnu slavu, Svetog proroka Iliju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA