Džesika Alba savjetuje: Napravite sami masku za lice

383

Budući da posjeduje kompaniju koja proizvodi sredstva za njegu kože, glumica Džesika Alba zna ponešto i o pravljenju prirodnih maski za njegu lica i tijela u kućnim uslovima. U jednoj od epizoda popularnog TV programa “Dr Oz šou” otkrila je recept za piling koji sama pravi i često primjenjuje na svom licu.

– Sve su to sastojci koje imamo kod kuće i možemo da ih koristimo kako bi nam koža bila ljepša i svježija – rekla je popularna glumica, otkrivši tako da ne troše baš sve holivudske dive gomilu novca na skupocjene preparate za njegu.

Prirodi se okrenula poslije jedne alergijske reakcije na deterdžent za veš koji je, navodno, napravljen isključivo za bebe. To ju je podstaklo i da osnuje kompaniju, odnosno, kako kaže, “brend koji će roditeljima pružiti sve neophodne informacije i proizvode koji su bezbijedni za zdravlje djece, a uz to i svima dostupni”.

– Kod mene je sve transparentno, tačno naznačeno šta se nalazi u proizvodima. Naravno, kako nisam ni ljekar ni naučnik, ne mogu uvijek da razumijem sve što je nabrojano na ambalaži, ali sigurna sam i tvrdim vam da u mojim proizvodima nema štetnih hemikalija – rekla je ona.

Alba, koja u braku sa glumcem Kešom Vorenom ima troje dece, piling pravi od pola šolje jogurta, kašike mljevene kafe i kašike kokosovog ulja. Sve pomiješa i time masira lice. A svaki put poslije napornog dana tokom koga je bila pod debljim slojem šminke, ova ljepotica umjesto kokosovog ulja stavlja limunov sok, koji se pokazao kao odličan izbor za smanjivanje pora, uklanjanje tragova masnoća na licu i sprečavanje pojave akni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA