Dva mjeseca nakon novog albuma Gorillaz najavljuju novu muziku

638

Poznati muzičar Damon Albarn potvrdio je da ćemo uskoro čuti još nove muzike njegovog benda Gorillaz, ali i grupe The Good, Bad & The Queen.

Tokom intervjua za australijsku stanicu Radio FM4, Albarn je otkrio da trenutno radi na još jednom album virtuelnog benda.

– Imamo još jedan Gorillaz album, ali znam da mi neće biti dozvoljeno čak ni da razmišljam o njegovom snimanju ili izdavanju ove godine – rekao je muzičar.

Bend je objavio svoj najnoviji album “The Now Now” u junu ove godine, a to je bilo tek nešto više od godinu dana nakon objavljivanja petog studijskog albuma “Humanz”, koji se pojavio u aprilu 2017. godine. Kako za sada stvari stoje, Albarn uopšte ne pomišlja da uspori.

On je rekao da očekuje snimanje sljedećeg albuma Gorillaz kada završi sa novim albumom benda The Good, Bad & The Queen, njegove grupe u kojoj su još Paul Simonon iz The Clash, Simon Tong iz The Verve i Tony Allen iz grupe Afrobeat. Podsjećamo, bend The Good, Bad & The Queen je objavio svoj prvi i jedini album još 2007. godine.

Ipak, čini se da Albarn prije svega jedva čeka da započne rad na novoj muzici grupe Gorillaz.

– U idealnom svijetu, bio bih u mogućnosti da jednostavno izbacujem novu muziku svakog dana. Napravite pjesmu, izbacite je. Narednog dana napravite drugu. Tu je. Ako uhvatim vremena ili neko želi da je čuje, ona je tu – rekao je on za Radio FM4.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA