Dragan Lukač podnosi ostavku!?

753

Dragan Lukač će uskoro podnijeti ostavku na mjesto direktora Federalne uprave policije! Razlog je, kaže, zdravstvene prirode.

Iako su se godinama vodili sporovi u vezi sa njegovim napuštanjem direktorske fotelje, Lukač u kratkom razgovoru sa novinarima poručio da je presudila operacija srca. Neće ispuniti svoj mandat do aprila naredne godine, jer će dužnost obavljati do kraja septembra, javlja ATV.

– Nisam ja dao ostavku, ali ću je dati. Razlozi su isključivo zdravstvene prirode, jer ja idem na operaciju krajem godine i hoću da se to sve razrješi – kaže Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

Dragan Lukač se za poziciju direktora još 2015. godine borio tužbom Vlade Federacije, kada nije bilo saglasnosti za njegovo imenovanje. Ranije je govorio da ga funkcije mogu razriješiti samo likvidacijom, pa se već spekuliše da zdravstveno stanje nije jedini razlog zbog kojeg Lukač daje ostavku. Ipak, kada je u pitanju istraga koju protiv njega vodi bh.Tužilaštvo, jer nije proslijedio saznanja o ubistvu Ramiza Delalića, Lukač tvrdi da ona ne postoji.

– A koja je istraga otvorena? Ja ne znam ni za jednu istragu Tužilaštva. Nema tu nikakve istrage niti ima ikakvog krivičnog djela – rekao je Lukač.

Dragan Lukač je za direktora Federalne uprave policije u drugom mandatu izabran 7. decembra 2014. godine. Zbog spora sa Vladom Federacije dužnost nije obavljao četiri mjeseca, a po presudi mu mandat traje do 15. aprila naredne godine.

Imenovanje direktora Federalne uprave policije i dalje će se obavljati konkursnom procedurom i po izboru Nezavisnog odbora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA