Darko Momić: Besposlan narod

1256
Darko Momić
Darko Momić je novinar i kolumnista. Počeo u Glasu Srpske, pisao za Tanjug, magazine Pravda, Faktor i Nedeljnik, najduže radio u Pressu RS, odnedavno ponovo u Glasu Srpske.

Besposlan pop i jariće krsti, a besposlan direktor Fonda PIO dijeli plakete.

A šta je vama drugo palo na pamet kad ste čuli da je “po odluci direktora Fonda PIO RS Mladena Milića prva plaketa za doprinos i sveukupnu podršku u radu Fonda dodijeljena predsjedniku kompanije „Boksit“ iz Milića Rajku Dukiću koji, iako ispunjava sve uslove, već

Vezani tekst:

Plaketa za Dukića “jer ne ide u penziju”

gotovo 10 godina nije podnio zahtjev za penziju”?! Drugim riječima, Rajku Dukiću je dodijeljeno priznanje u znak zahvalnosti zbog toga što je imao pravo na penziju, a odlučio je da je ne uživa.

Možda bi se za ovu odluku Mladena Milića moglo naći i opravdanje da on uporedo sa funkcijom direktora Fonda PIO nije i član Upravnog odbora Kompanije “Boksit” na čijem čelu je Rajko Dukić. Zato fuj za ovaj Milićev potez, jer njime zaslužuje titulu licemjera godine, ako ne i neku mnogo pogrdniju i sigurno bi je dobio da lice sa inicijalima O.T. ovih dana ne pakuje aferu u vezi sa parama Spoljnotrgovinske komore BiH dojučerašnjim stranačkim kolegama i autoritetima. Ali to licemjerje “nije tema naše današnje emisije”, pa ćemo se vratimo našim junacima.

Elem, nemoguće je nabrojati sve Dukićeve bravurozne poslovne poteze od poziva radnicima “Boksita” da u ambulanti kompanije izvade nalaze prije nego što reagensima istekne rok, preko naredbe da moraju da pročitaju njegove knjige, pa do obaveze da dio plate moraju da potroše

Zbirku kolumni Darka Momića Čkalje “Elem” možete pronaći u knjižarama “Kultura” i poslovnicama Pošte Srpske

u kompanijskim trgovinama. Poslije svega toga, ovaj potez u vezi sa penzijom zaslužuje pohvalu, samo što bi neko morao da objasni kako to neko po sili zakona mora da bude penzionisan zato što ima dovoljno radnog staža, a onda ne može da prima penziju zato što nema dovoljno godina života, (recimo Srbi zaposleni u SIPA ili Graničnoj policiji), a neko ne mora u penziju iako ima i viška radnog staža i preko 65 godina, recimo Rajko Dukić. Ako je po zakonu to što se odrekao penzije, kapa dolje, ali onda se postavlja pitanje zašto direktor Fonda PIO po istom osnovu nije dodijelio plakete još nekim ljudskim gromadama.

Recimo Dušanki Majkić koja je po sili zakona penzionisana na cijeli jedan dan da bi uzela otpremninu od preko 20 000 maraka, a potom se odrekla “mirovine” i nastavila da “radi u interesu građana” kao profesionalni poslanik sa platom od oko 6 000 KM. Nije ona jedina koja je to uradila, ali je ponovo kandidat za poslanika u Parlamentu BiH.

A najgore u svemu je što besposlan narod za svakoga glasa. A poslije glasanja nema kajanja!

Darko Momić

Stavovi izneseni u kolumnama objavljenim na portalu SrpskaCafe.com pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stav redakcije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA