Bata: Partizan je u grču, to mora da se mijenja

380

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je ekipa u grču i da će njegov prvi zadatak biti da poradi na psihološkom planu.

Mirković će na klupi “crno-bijelih” zamijeniti Miroslava Đukića, sa kojim je u petak sporazumno raskinut ugovor. Popularni Bata je potpisao dvogodišnji ugovor.

– Poziv je uslijedio iznenada. Posljednje dvije i po godine radio sam u crnogorskoj reprezentaciji i sada se praktično četvrti put vraćam u Partizan. Vrlo dobro znam šta su zahtjevi kluba, koje su mi obaveze, vrlo dobro znam šta navijači od nas očekuju. Ne dolazim u idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Vrijeme nam baš i nije saveznik, u narednih mjesec dana, ako prođemo Dance, igraćemo 10 utakmica. Nemamo vremena za neke velike promjene, ali za rad, za detalje imamo. Tim treba da se podigne, ekipa je u grču i smatram da je to prvi zadatak, da se poradi na psihološkom planu – izjavio je Mirković na predstavljanju.

Mirković će na klupi Partizana debitovati četvrtak protiv Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

– Nema straha kod mene, to mi je posao. Neke stvari u životu ne možete da birate, mijenjate, ali možete da utičete na njih. Nemam problem sa strahom – dodao je Bata.

Upitan šta igrači mogu da očekuju od njega, Mirković je rekao:

– Pakleni rad, disciplinu i energiju. Ekipa je u krizi, ekipa je u grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni, nismo pokretljivi, igramo dosta sporo i to su stvari koje treba da se promijene. Ali, prva stvar je psiha – zaključio je novi kormilar “parnog valjka”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA