“Bajaga Mali Knindža” najveći hit na društvenim mrežama (FOTO)

1347
Otkazivanje nastupa Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu zbog negodovanja tamošnjih braniteljskih udruženja, već danima je među glavnim temama rasprava u Hrvatskoj i Srbiji.
Odnose između dvije države, koji su ionako trenutno krajnje napeti, dodatno je poremetila odluka gradskih vlasti Karlovca da popularnog Bajagu proglase personom non grata.
Dio hrvatskih branitelja, pod čijim je pritiskom spomenuti koncert otkazan, tvrde da je Bajaga tokom rata u Kninu pjevao četničke pjesme te da je podržavao Slobodana Miloševića i radikala Vojislava Šešelja. Zamjeraju mu to i što je kao nekadašnji član grupe Riblja Čorba bio jedan od najbližih saradnika Bore Đorđevića.

S druge strane, mediji u Srbiji navode da je upravo Momčilo Bajagić bio jedan od najvećih protivnika Miloševićevog režima, te kako je nastupao “na antimiloševićevskim kampanjama i mitinzima”.
U cijeloj drami oko toga treba li ili ne Bajagu zauvijek prognati sa hrvatske teritorije, na društvenim mrežama pojavili su se i brojni duhoviti komentari u vezi sa navodnim “četničkim opusom” ovog poznatog muzičara.

– Fun fact – od Karlovca ima tačno 442 do Beograda. Psi laju na karavane, a karavani prolaze – našalio se jedan korisnik Tvitera.
Drugi je nabrojao Bajagine najveće hitove među kojima su, kako je napisao, “Moji su drugovi četnici rasuti po celom svetu”, “Lepa Janja čiča Dražina kći” i “Dobro jutro četnici”…

Bilo je tu i duhovitih fotomontaža, kao i prijedloga za novo Bajagićevo estradno ime poput “Bajaga Mali Knindža”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA