Alfa Romeo 4C: Lamborghini koža i Aston Martin Vantage boja (VIDEO)

375

Tuner Pogea Racing je svoju pažnju posvetio Alfa Romeu 4C u projektu Centurion 007 – The Green Arrow, koji je namijenjen onima koji žele da se istaknu.

Zeleni 4C je dobio četiri sloja boje u nijansi koja je inspirisana novim Aston Martinom Vantage, a perla efekat garantuje da će se svi okretati za ovim automobilom. U Pogea Racingu su svjesni da će automobil izazvati podijeljene komentare, odnosno da će se nekima jako svidjeti, dok će drugima bukvalno biti muka od njega.

Blještava boja eksterijera se nastavlja u unutrašnjsoti gdje je takođe prisutna zelena boja, uključujući instrument tablu, tapacire vrata, volan te sjedišta presvučena kožom koju koristi Lamborghini. Detalji od karbonskih vlakana i Alcantare su tu da bi dodatno uljepšali unutrašnjost.

Međutim, tuner nudi i ono što se ne vidi golim okom, a to je povećanje snage 1,75-litarskog četvorocilindričnog motora s turbopunjačem sa 237 KS i 350 Nm obrtnog momenta na 332 KS i 465 Nm obrtnog momenta. Ako to nekome nije dovoljno, 4C Nemesis je još snažniji te njegov 1,95-litarski motor isporučuje 477 KS i 535 Nm obrtnog momenta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA