Večeras počinje Exit!

466

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, večeras počinje Exit tokom kojeg će do nedjelje, 15. jula, nastupiti neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su “Migos”, Grejs Džons, Dejvid Geta.

Organizator Exita najavljuje spektakularno otvaranje, koje će obilježiti alt-rok diva Laura Pergolizi poznatija kao El-Pi, poslije čega će uslijediti veliki muzičko-scenski performans.

Performans, inspirisan ličnim osjećajem slobode, koji je i tema ovogodišnjeg festivala, počinje u 22.45 časova i biće u znaku Sergeja Polunjina jedne od najvećih baletskih zvijezda savremenog doba.

Predviđeno je da se u finalu ceremonije Polunjinu pridruži više od 40 izvođača na sceni, kao i “Almazijan simfoni”, atraktivni orkestar od 25 djevojaka.

Režija ceremonije otvaranja festivala, koji je, prema zvaničnim ocjenama, jedan od sedam najboljih muzičkih festivala u Evropi, povjerena je mladoj novosadskoj rediteljki Sonji Petrović.

Poslije ceremonije otvaranja, slijedi tradicionalni višeminutni vatromet, a zatim će na scenu izaći Fiver Rej. Prve večeri nastupiće američka grupa “Migos”, najpopularnija svjetska hip-hop atrakcija.

Festival Exit trajaće do nedjelje, 15. jula, a osim El-Pi, Rej i “Migosa”, na više od 40 festivalskih zona nastupiće čak 1 000 najvećih zvijezda savremenog muzičkog izraza, među kojima su: Grejs Džons, Dejvid Geta, Frenč Montana, Zigi Marli, Elis Merton, Nina Kravic, Riči Hetin, “Dog it dog”, Slejvs, kao mnoge druge zvijezde svjetske muzičke scene.

Na ovogodišnjem Exitu na svoj način učestvuje i Dom zdravlja Novi Sad, kao najveća ustanova primarne zdravstvene zaštite u Srbiji. Dom zdravlja će tokom trajanja festivala posjetiocima predstaviti Savjetovalište za mlade i Centar za prevenciju.

Savjetovalište će za temu imati unapređenje reproduktivnog zdravlja mladih, kao i prevenciju svih bolesti zavisnosti poput narkomanije, kocke, alkohola i interneta. U Centru za prevenciju, biće riječi o štetnosti pušenja i zdravim stilovima života.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA