Tužilaštvo traži produženje pritvora za otmičarku bebe

459

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od Opštinskog suda u Sarajevu da otmičarka bebe od 10 dana, Merhunisa Dedić (28) iz Visokog, ostane u pritvoru.

Dedićka je više mjeseci planirala otmicu. Ona nije mogla imati djece, iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju.

Suprugu Muhamedu je slagala da je trudna pa je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismailovski, majku otete bebe. Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici klinike te je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, 10 dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak inscenirala da ima porođajne trudove pa je lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu te se uputila prema Hadžićima. Uprkos višemjesečnom planiranju, Merhunisa nije znala u kom stanu se nalazi porodica Ismailovski pa je pitala jednu komšinicu koja joj je pokazala gdje žive.

Sat prije toga pozvala je Lejlu lažno se predstavivši kao uposlenica GAK-a te joj kazala da bebu treba donijeti na kliniku radi dodatnog pregleda.

Tada je pokušala da izvede otmicu, ali to nije bilo moguće, jer je tu bilo previše osoblja. Upravo taj poziv je bio presudan za njeno lociranje, jer su istražitelji počeli pratiti taj broj s kojeg je Lejla dobila poziv.

Nakon toga se vratila u Hadžiće i čekala novu priliku. Kada je Lejla krenula u Općinu, ona je, maskirana u patronažnu sestru, ušla u stan i zaključala u toalet tetku djeteta Nađu Mehdi pa pobjegla s bebom u unajmljenom vozilu, piše avaz.ba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA