Suvi kolovozi, u kotlinama moguća slaba magla

383

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, uz mjestimično slabiju maglu u kotlinama i duž rijeka.

U usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske posebno izdvajaju putne pravce Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Počela je preventivna akcija AMS Republike Srpske “Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite”, koja će trajati do 15. jula širom Srpske i sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i auto-moto društvima (AMD).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA