Sorvino: Reditelj me gušio kondomom kad sam imala 16 godina

808

Američka glumica Mira Sorvino (50) tvrdi da ju je kao 16-godišnjakinju zlostavljao ridatelj tokom audicije za film.

Sve je prijavila Holivudskoj organizaciji za međunarodne medije (HFPA), piše Dejli mejl. Dodala je da joj je karijera “oštećena” jer nije htjela da spava sa nadređenima kako bi dobila uloge. Ime reditelja nije htjela da otkrije.

– Htio me zastrašiti za horor scenu. Vezao me za stolicu, izvadio kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam se gušiti. Ta audicija bila mi je jedna od prvih u karijeri – rekla je Sorvino.

Oskarovka je, kako kaže, izgubila puno prilika u velikim filmovima zbog čvrstih stavova. Takođe, rekla je da ju je, tokom kasnijih audicija, seksualno uznemiravao veliki reditelj koji je dobio nekoliko Oskara i poznat je po svojoj društvenoj pravednosti u nekima od tih filmova. Priznao joj je da si ne može pomoći da ne razmišlja o seksu kad ju gleda.

– Oh, mislila sam da je ovo legitiman sastanak. Da je ovo stvarno i da ste me pozvali ovdje jer ste mislili da sam talentovana ili da imam nešto što je dobro za ulogu, a ne da vidite hoću li imati aferu s vama – odgovorila mu je Mira i zbog te izjave je sigurna da nije dobila ulogu.

Desetak holivudskih glumica, među kojima je i Sorvino, optužile su reditelja Harvija Vajnstina za seksualno uznemiravanje. Na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 1995. on je Miru pokušao masirati u hotelu gdje ju je čak i “lovio po sobi” dok ju pokušavao navesti da se seksa s njim. Nakon toga je otišla kući u sred noći i pozvala prijatelja da ju štiti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA