Ronaldo zvanično predstavljen u Juventusu

482

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo prvi put se od potpisa za Juventus obratio medijima, a nakon obavljenog ljekarskog pregleda pokušao je objasniti zašto je napustio Real Madrid i baš odabrao Juventus.

– Ne mogu lagano odgovoriti na to pitanje. Juventus je jedan od najboljih klubova na svijetu. Dobro sam razmislio. Prijatelji i kolege su mi rekle da je to klub u kojem mogu igrati i zbog toga sam donio odluku da potpišem za Juve. To je velik klub, najveći u Italiji. Na kraju i nije bila tako teška odluka za mene. Više razmišljam o sadašnjosti. Volim fudbal, još uvijek sam mlad i volim izazove. Ovo nije samo karijera, nego i ispunjenje sna. Igrao sam za Sporting, Manchester United, Real Madrid i sada Juventus. Nisam mogao ni zamisliti bolji ishod. Ovo je novi izazov za moju karijeru i igrači mojih godina idu u Kinu, Katar ili SAD, ali ja sam izabrao Juventus. Mogu nastaviti karijeru na visokoj razini i to je najvažnije – rekao je Ronaldo.

Transfer Portugalca je protekao u sjeni događanja na Svjetskom prvenstvu s kojega je ispao s Portugalom već u četvrtfinalu pa je i to vjerovatno požurilo objavu transfera.

– Proveo sam devet sjajnih sezona u Realu, ali je došlo vrijeme za novi korak u karijeri. Pokušat ću pokazati i ovdje da sam vrhunski igrač, trenirat ću maksimalno i želim pokazati koliko mogu. Vrlo sam ambiciozan i volim nove izazove. Nadam se da će sve proći kako sam zamislio. Znam da je ovo teško prvenstvo, ali želim nova iskustva u karijeri. Uvijek sam imao teške izazove i ne želim sjediti te gledati na ono što sam postigao, već raditi naporno dalje i siguran sam da će sve biti jako uspješno i dat ću svoj maksimum. Znam da je trofej Lige šampiona ono što svaki klub želi. Sigurno da ćemo se boriti za tu titulu. Taj trofej se ne može lako osvojiti, ali nadam se da ću dati svoju pomoć Juventusu i da će klub konačno uspjeti osvojiti Ligu šampiona – istakao je.

Ronaldo je na kraju prokomentarisao kako ne vidi igrače kao rivale i da ne živi tako.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA