Radojičić: Ostaje zelena površina, nema gradnje u Novoj Varoši!

631
Igor Radojičić

Nakon učestalih protesta mještana banjalučkog naselja Nova Varoš, koji se protive gradnji na zelenoj površini, tačku je stavio gradonačelnik – gradnje neće biti!

Nacrtom regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenog sadržaja na uglu ulica Tina Ujevića i Dragiše Vasića na prostoru mjesne zejednice Nova varoš bila je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog objekta, ali od toga i definitivno neće biti ništa.

Ovo je potvrdio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je sinoć boravio u radnoj posjeti Savjetu ove Mjesne zajednice te je na taj način udovoljio njihovom zahtjevu kao i ostalim mještanima Nove varoši.

Vezana vijest:

Protest: Nova Varoš u odbrani zelenih površina

– Građani se nisu saglasili za izgradnju novog objekta koji je jednim dijelom bio predviđen i za potrebne prostorije za samu mjesnu zajednicu. Ako građani kažu da se ne radi na toj površini to je potpuno u redu i mi nemamo nikakav imperativ da se mimo njihove volje tu gradi objekat. Dakle, regulacioni plan se na ovom dijelu neće mijenjati i ostaće i dalje zelena površina – jasan je bio Radojičić.

U Savjetu mjesne zajednice Nova varoš takođe su zadovoljni što neće biti gradnje na zelenoj površini.

– Mi smo i ranije govorili kako je stav Savjeta naše mjesne zajednice da se ne gradi nikakva građevina na zelenoj površini i sada smo dobili potvrdu od gradonačelnika da će biti udovoljeno našem zahtjevu. Sad nam ostaje problem gdje ćemo napraviti nove i bolje prostorije u kojima bi se mogli obavljati brojni društveno korisni poslovi – poručio je Manojla Zrnić, predsjednik Savjeta MZ Nova varoš.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić zajedno sa predstavnicima MZ Nova varoš obišao je i radove na novom igralištu za djecu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA