Putin zadovoljan sastankom sa Trampom

315

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je zadovoljstvo rezultatima razgovora sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

On je na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka sa američkim predsjednikom u Helsinkiju rekao da je atmosfera tokom sastanka bila poslovna i da sastanak vidi kao uspješan i koristan.

– Rusija i SAD su danas suočene sa potpuno drugačijim izazovima, kao što su opasan nedostatak balansa u mehanizmima međunarodne bezbjednosti i stabilnosti, kriminal, regionalne krize, širenje terorizma i međugraničnog kriminala, povećanje problema na polju globalne ekonomije, kao i ekološki i drugi problemi. Sa ovim izazovima možemo samo zajednički da se suočimo – rekao je ruski predsjednik i izrazio nadu da će i Rusi i njihovi američki partneri to shvatiti.

Putin je istakao da Moskva i Vašington posjeduju neophodne komponente za saradnju u pronalaženju rješenja za situaciju u Siriji i da mogu da preuzmu vođstvo u naporima da se pomogne prevazilaženju humanitarne krize u zemlji, kao i povratku izbjeglica, javio je TASS.

Tramp je izjavio da ukoliko SAD i Rusija treba da riješe probleme u svijetu, da će morati da nađu način da sarađuju.

On je rekao da je sa Putinom razgovarao o mnogim ključnim temama za obje zemlje, uključujući sukobe u Siriji, Iran, globalni terorizam, kontrolu nuklearnog oružja, kao i navodno miješanje Rusije u izbore u SAD.

– Napravili smo prve korake ka svjetlijoj budućnosti, zasnovanoj na saradnji i miru. Odbijanjem angažovanja ništa nećemo postići – rekao je Tramp.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA