Prva optužnica “otvara” bazu podataka zločina OVK

414
Milovan Drecun

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da će baza podataka o svim zločinima terorističke OVK biti dostupna javnosti kada budu podignute prve optužnice.

– Tada ćemo sve pretočiti u publikaciju koja će na sistematizovan način pokazati zastrašujuću kampanju nasilja i zločina, čiji je cilj bilo etničko čišćenje koje je sprovodila teroristička OVK – rekao je Drecun za “Sputnjik”.

On je naveo da je prvi put na jednom mjestu prikupljena ovakva vrsta dokumentacije, kojom raspolažu srpske službe bezbjednosti i državni organi.

– Cilj je da se sabere što više dokaza. Prikupljena je dokumentacija koja ukazuje na te zločine, imamo i potencijalne osumnjičene, uspostavili smo saradnju sa tužilaštvom – objasnio je Drecun.

“Sputnjik” piše da se očekuje da se u bazi podataka nađu najteži zločini OVK, počevši od onog u selu Klečka, gdje je u avgusta 1998. godine ubijeno 22 civila srpske nacionalnosti, te ubistvo 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko u julu 1999. godine.

Teroristička OVK počinila je niz zlodjela nad srpskim civilima koji su ubijani uglavnom na kućnom pragu i bez povoda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA