Prave se još dva kružna toka u Banjaluci

663

Na istočnom tranzitu kod budućeg tržnog centra “Delta planet” gradi se moderni kružni tok, koje će imati i podzemni pothodnik.

U isto vrijeme, u završnoj fazi su pripreme za raspisivanje tendera za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana „Sirano“, raskrsnici koja je već godinama jedna od saobraćajno najopterećenijih u ovom dijelu grada.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, gradnja obje raskrsnice u gradu trebalo bi da počne uskoro, jer je projektno-tehnička dokumentacija završena i u toku je priprema za raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova.

– Projektna dokumentacija za obje kružne raskrsnice, za šta je bio zadužen Grad, je urađena i očekujemo da preduzeće „Putevi RS“, koje vodi ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ova, dva projekta, uskoro raspiše i tendere za izvođače radova – naveli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, ispod buduće kružne raskrnice kod „Delte“ biće izgrađen pothodnik za pješake u širini od 12 metara.

S druge strane, projektom je predviđeno da budući kružni toku na Laušu bude sa jednom saobraćajnom trakom. S obzirom na to da je i ova dionica u nadežnosti Republike, posao izgradnje vodiće Putevi RS, dok je Grad riješio projekat i imovinsko-pravne odnose.

– Kako je planirano, obje raskrsnice radiće se u toku ove građevinske sezone. Po izgradnji, značajno će olakšati protok saobraćaja, posebno na raskrsnici kod restorana “Sirano” koja je sada jedna je od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja  – naveli su iz resornog odjeljenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA