Požari u Grčkoj podmetnuti? (VIDEO)

984

Na društvenim mrežama pojavili se snimci za koje neki grčki mediji navode da bi možda mogli biti dokaz da je bar jedan požar u Grčkoj podmetnut.

U katastrofalnim požarima koji su pogodili predgrađa Atine, prema posljednjim informacijama, stradalo je 80 ljudi. Oko 200 je povrijeđeno, dok se tačan broj nestalih još uvijek utvrđuje. Zvaničnici navode da bi broj žrtava mogao još rasti budući da spasioci i vatrogasci stalno nalaze nove žrtve.

Materijalna šeta je ogromna, a o razmjerama požara svjedoči i to da je NASA objavila satelitske snimke požara u Atini.

Da postoji mogućnost da su požari u grčkoj prestonici podmetnuti prvi je u javnost iznio glavni grčki tužilac koji je odmah i naložio pokretanje istrage.

Društvene mreže ali i svjetski mediji iz minuta u minut objavljivali su tragediju koja je zadesila Atinjane istovremeno pokušavajući da objasne kako je za tako kratko vrijeme stradao tako veliki broj ljudi.

Takođe na društvenim mrežama pojavila su se dva snimka za koje pojedini grčki mediji, uglavnom tabloidni, navode da bi mogli biti dokaz da je bar jedan od požara na obodima Atinepodmetnut.

Snimke je na svoj Fejsbuk profil postavio Jorgos Mitropulos, koji je naveo gdje su i kad napravljeni – 22. jula, na tranzitnoj tačci. Na njima se vidi nepoznati muškarac kako se saginje u žbunju i nešto radi, a zatim osvrćući se oko sebe odlazi. Nedugo zatim iz žbunja se pojavljuje dim.

Na drugom snimku se već vidi i vatra.

Mitropulos je u svojoj objavi naveo i da se vozeći primjetio muškarca koji se čudno ponašao pa ga je pratio. Takođe, kako kaže, o svemu je odmah obavjestio policiju.

Posted by Giorgos Mitropoulos on Utorak, 24. Juli 2018.

Posted by Giorgos Mitropoulos on Utorak, 24. Juli 2018.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA