Potjernica Interpola za Brankom Jurićem iz Teslića!

1094

Za odbjeglim Teslićaninom Brankom Jurićem (24) raspisana je Interpolova potjernica. On je osuđen na četiri godine i šest mjeseci robije zbog zlostavljanja, mučenja i brutalnog premlaćivanja sugrađanina Bogdana Rakića (19), o čemu je SrpskaCafe detaljno pisala.

Juriću, ali i Arminu Jašareviću (25), koji je, takođe pravosnažno osuđen na identičnu kaznu, u februaru je dostavljen poziv za izdržavanje kazne, ali se dvadesetčetvorogodišnjak nije odazvao sudu, dok je njegov godinu stariji saučesnik zatvoren!

Brutalno! Srednjoškolcu u Tesliću isjekli kosu i bradu i autom ga vukli po putu!

Okružni sud u Doboju, podsjetimo, povećao je kazne Jašareviću i Juriću, te ih za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Rakića pravosnažno osudio na po četiri godine i šest mjeseci robije. U prvostepenom postupku Jašarević i Jurić su, 4. septembra prošle godine, u Osnovnom sudu u Tesliću osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci.

Sudeći po optužnici, Jašarević i Jurić su gnusnim činom Rakića htjeli da zastraše. Zajedno sa jednim muškarcem, koji je vozio FIAT, 1. novembra 2016. godine odvezli su Bogdana na planinu Borja. Po dolasku na planinu, jedan od zlostavljača je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo, ostavi upaljena kratka svjetla te da ostane u autu.

– Jedan od optuženih udario je Rakića u grudni koš i ovaj se prevrnuo nazad nekoliko metara. Na naređenje optuženih da dođe do njih, on je došao, nakon čega su ga izudarali nogama – stajalo je u optužnici, po kojoj su proglašeni krivim.

Jedan od aktera potom je izvadio makaze iz jakne, te su počeli naizmjenično da mu sijeku kosu, bradu i lijevu trepavicu na oku.

Ko su Armin Jašarević i Branko Jurić iz Teslića?

Rakić je zatim pao otežano dišući, dok mu je krv išla iz usta i nosa, ali se tortura tu nije završila. Naredili su mu da se skine go, a nešto kasnije i da se obuče. Dok se Bogdan oblačio, dobio je novo naređenje: da gaćama obriše krv iz nosa i usta.

Jedan od napadača je tada iz vozila izvadio sajlu i njom vezao Rakića za drvo, a pošto se Bogdan požalio da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje nije prestalo. Naredili su mu da se baci unazad niz liticu u šumi, na šta ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti. Kasnije, oni su nastavili da ga mlate, a zatim su mu naredili da sjedne u vozilo, te su krenuli prema Tesliću.

Jurić ima državljanstvo BiH i Srbije, pošto je rođen u Somboru.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA