Počeo festival Tomorrowland (FOTO/VIDEO)

699

Preko 200 000 ljubitelja muzike plesati i uživati u prvom dijelu Tomorrowlanda, festivala koji se smatra najpularnijim na svijetu u domenu elektronske muzike, a koji traje od 20. do 29. jula u Boomu u Belgiji.

Festival je počeo u petak nastupom legendarnog Carla Coxa, dok je techno predstavljao holandski DJ Joris Voom. Iznenađenje je i nastup izraelskog DJ dua Vini Vici, koji je omogućio ljubiteljima muzike da uživaju u njihovom psy-trance žanru.

Očekuje se da će u periodu između dva vikenda festival posjetiti oko 200 000 ljudi. Prošle godine je drugi vikend uključen u program da bi organizatori uspjeli da podmire potražnju za kartama. Ove godine su karte rasprodate za svega sat vremena.

Tokom vikenda u kampu festivala Dream Ville, čija je veličina jednaka 128 fudbalskih terena, ostaje 38 000 posjetilaca koji dolaze iz Australije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Italije, Španije, Južne Amerike, SAD-a pa čak i iz Indije, Japana i Kine.


Partner festivala je aviokompanija Brussels Airlines, koja je organizovala 240 letova sa 83 lokacije.

Ove godine su festivalu Tomorrowland učesnici Carl Cox, Charlotte de Witte, San Holo, Oliver Heldens, Hardwell, Axwell/Ingrosso i Steve Aoki, Alison Wonderland, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Fatboy Slim, Tiesto, Alesso, Paul Oakenfold i drugi. Ovo je 14. po redu izdanje festivala.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA