Po nalogu Tužilaštva BiH pretresi na 13 lokacija

784

Po nalogu Tužilaštva BiH policija je danas hapsila u Brčkom, ali i u Bijeljini, Tuzli i Šamcu. Slobode je lišeno 12 lica, koja se sa još 14 lica dovode se u vezu sa organizovanim međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga.

Pretreseno je 11 lokacija u Distriktu i tri na području Bijeljine. Pronađeno je i oduzeto više od kilogram kokaina, dva i po kilograma skanka, te oružje, novac i luskuzni automobili.

– Našli smo mini laboratoriju koja se nalazi u kući na području grada, veću koliinu oružja i municije, preko 50 hiljada maraka za koje je nepobitno utvrđeno da potiče od prodaje opojnih droga. I imamo više skupocjenih automobila kod lica koja su predmet obrade – kaže Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta.

Međunarodna policijska akcija “Granica” sprovodi brčanska policije, po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva BiH. Uključeni su SIPA, Uprava za borbu protiv teškog kriminala Republike Srpske, kao i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, te MUP-a Tuzlanskog kantona.

– Ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije u borbi protiv teškog oblika prekograničnog kriminala. Meta akcije je 12 osoba koji su pid istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvod dvojne namjene – rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Nastavak je one od novembra prošle godine. Akcija je još u toku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA