Oteto novorođenče u Hadžićima!

888
Foto: Klix.ba

Nepoznata žena otela je danas, iz kuće u sarajevskom naselju Hadžići, bebu koja ima samo deset dana. Veliki broj policajaca uključen je u potragu, a pojačano je i prisustvo policije na izlazima iz Kantona Sarajevo.

Nakon što je policiji prijavljena otmica u javnosti se pojavilo više verzija, iako MUP KS još nije izašao sa zvaničnim informacijama.

Prema jednoj verziji dječak je odvezen u automobilu marke Mercedes crne boje, dok se pojavila informacija i o vozilu Opel Astra, dok neki mještani ulice, gdje se kuća nalazi, kažu se da je žena otrčala sa bebom u naručju i da ispred zgrade u tom trenutku nije bilo automobila.

Službenici MUP-a KS ne žele spekulisati, već ističu da će detalji biti poznati kada se utvrde činjenice.

– Maksimalno je pojačano prisustvo policije na terenu i potraga je u toku. Kada bude više provjerenih i zvaničnih informacija javnost će biti blagovremeno obaviještena – rečeno jeiz sarajevske policije.

Prema riječima komšija u Hadžićima, koji su vidno potreseni današnjim nesretnim događajem, beba je rođena prije deset dana, a roditelji su upućeni u policijsku stanicu radi davanja izjava.

Ispred zgrade nalazi se nekoliko policajaca i inspektori, dok su u porodičnom stanu forenzičari i pripadnici krim policije.

Ženska osoba koja je otela bebu bila je pokrivena i u bijelom mantilu, a predstavila se kao patronažna sestra. Posljednji put kada je došla majka je otišla da prijavi dijete, a s bebom je ostala sestra majke.

Navodno je žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, rekla osobi koja je čuvala dijete da dezinfikuje ruke u kupatilu, a onda ju je zaključala i pobjegla sa bebom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA