Oduzeta roba vrijedna 303 000 KM

542

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na području regionalnog centra Tuzla u više odvojenih akcija oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 303 000 KM.

Iz UIO BiH je saopšteno da su službenici za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla – Sarajevo oduzeli 6 750 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH.

Akivnosti na terenu, kako se navodi u saopštenju, provedene su u saradnji sa kolegama MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Živinice.

– Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla robe službenici UIO u saradnji sa kolegama iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u tri odvojena slučaja pronašli su i trajno oduzeli 4 526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz Njemačke – navedeno je iz UIO BiH.

Tom prilikom utvrđen je i manjak u iznosu od 47 940 KM iz nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i 19 500 KM iz nadležnosti UIO, te su pronađena i dva neprijavljena radnika.

– Službenici UIO na osnovu operativnih saznanja pronašli su i trajno oduzeli 600 grama zlata i 4,7 kilograma srebra u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, policijske uprave Tuzla i Gradačac – piše u saopštenju.

Nezakonito prodavana roba otkrivena je na području Tuzle i Gradačca. U toku preduzimanja mjera korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je donirala američka Ambasada putem programa EXBS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA