Objasnile kako muž treba tući ženu (VIDEO)

1531

Članice muslimanske radikalne grupe Hizb ut-Tahrir tvrde da je u redu ako muškarac udari svoju suprugu, pa čak i sa štapom. Nasilje nad ženom nazivaju “prekrasnim blagoslovom”.

Da, dozvoljeno je udariti svoju suprugu. Barem tako tvrde članice muslimanske radikalne grupe Hizb ut-Tahrir u videu snimljenom u Sydneyju. Smatraju da muškarac smije udariti svoju suprugu ako je neposlušna, a nasilje nazivaju “simboličkim aktom”.

U jednom trenutku čak i štapom demonstriraju kako je dopušteno tući ženu i tvrde da žena može biti pretučena ako je zgriješila, jer to znači da ne poštuje Alaha, piše Daily Mail.

Kao glavne grijehe navode neposlušnost prema supružniku, nemoralno ponašanje i nevjeru. Također, kažu da to ne znači da žena treba biti pretučena jer nije skuhala večeru, ali da nasilje treba provoditi zbog “mira u kući”.

Muškarca smatraju glavom porodice kojoj je dozvoljeno reagirati i provesti disciplinu. Inače, prije deset godina je australska podružnica ove grupe bila zabranjena, ali je nakon toga službeno postala politička stranka i ponovno dobila dozvolu za rad.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA