Nagrada SAE Instituta za četiri benda sa Demofesta

691

Najveća edukativna ustanova za kreativne medije u svijetu, beogradski SAE Institut nagradio je čak četiri takmičarska benda Demofesta besplatnim terminima snimanja u njihovim profesionalnim studijima.

Nagradu su dobili Belleti (Zadar), Olivera Popović (Novi Sad), Captain Morgan's Revenge (Novo Mesto) i 5rolej (Banja Luka).

Fantastičnoj demo četvorki slijeduju besplatni termini snimanja u profesionalnim studijima SAE Instituta, koji slovi za najveću edukativnu ustanovu za kreativne medije u svijetu.

Uz najveće svjetske metropole, Institut od 2010. godine postoji i u Beogradu te radi po britanskom edukativnom sistemu. S obzirom na to da je Institut naročito orijentisan ka pružanju praktičnog iskustva mladim kreativcima, saradnja sa Demofestom je, kako Jovanović ističe, bila sasvim očekivana.

Premda je inicijalni plan bio izabrati samo jedan bend koji će iz studija SAE Instituta izaći sa profesionalnim snimkom, demo ponuda ove godine je Jovanovića, kao i njegove saradnike, ponukala da nagrade čak četiri sastava.

Uz radiofoničnost, presudnu ulogu u izboru je imao i komercijalni potencijal nastupa, kao i mladalačka energija na sceni. Ipak, Jovanović naglašava da će Institut sačuvati pravo da u dogledno vrijeme nagradi još neki od bendova koji su na XI Demofestu tragali za svojim mjestom među velikima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA