Muškarac koji te voli ne ponaša se ovako

1117

Ako uopšte moraš sebi da postaviš pitanje da li te on voli, da li te stvarno voli i kako on to tebe voli, nešto nije u redu.

On te vjerovatno voli na neki način, potrebna si mu, dobar vam je seks, odgovara mu da ima nekog ko brine o njemu, draga si mu i nisi mu odbojna. Ali sve to nije stvarno ljubav, to su sebični motivi nekoga kome je udobnije u vezi, nego da se cima da bi se snalazio za seks, ili da se dokazuje nekoj novoj potencijalnoj partnerki, kad ima tebe, koja si mu pri ruci.

Nema on šta tebi da zamjeri, ali jednostavno, njegova osjećanja nisu duboka, nego površna i tvoja strahovanja i sumnje su opravdane.

Možeš ti da voliš za oboje, da radiš sav emotivni posao i sve ostalo u vezi, ali zašto bi to činila, ako si nezadovoljna, neispunjena i nevoljena?

Dakle, ako se ponaša na sledeće načine, to nije ljubav.

Ne govori ti kako si mu seksi i privlačna

Ako se pored svog muškarca u intimnim trenucima ne osjećaš kao kraljica, mis svijeta, najzanosnija žena ikada, kako onda uopšte uspijevaš da uživaš u toj intimi? Muškarac koji voli svoju partnerku, divi joj se i voli sve na njoj i ne štedi komplimente, naročito kad je ona gola izložena njegovom pogledu i dodiru. Osim toga, izražavanje divljenja uz milovanja i poljupce, strašno je seksi i uzbudljivo, a pravi muškarci to znaju i umiju da upotrijebe.

Ne ponaša se kao džentlmen


Osim što je stvar kulture i vaspitanja, džentlmensko ponašanje bi trebalo da dolazi iz onog dubokog muškog poriva da štiti svoju ženu, da je obavije pažnjom, da joj bude na usluzi i pokaže joj da može da se osloni na njega i da je on najbolji za nju. Ako on nema taj poriv i mrzi ga da se cima zbog tebe i uopšte se ne sjeti sitnih gestova (otvaranje vrata, preuzimanje stvari koje nosiš, nuđenje pomoći za bilo šta zbog čega se žališ i u čemu ne možeš da se snađeš), onda nije samo sebičan, nego je i nedovoljno zainteresovan za tebe.

Ne pruža podršku tvojim planovima i ambicijama


U čemu god želiš da postigneš uspjeh, tvoj muškarac bi trebalo da bude tvoj najstrasniji navijač, neko ko te podržava i vjeruje u tebe i onda kad sama sumnjaš u sebe i postaješ nesigurna, neko ko te podsjeća ko si i pomaže ti da se vratiš na svoj put kad počneš da razmišljaš o tome da odustaneš. Čak i onda kad svoje snove ostvaruješ u oblasti u kojoj više zarađuješ od njega, ili postaješ poznata i javna ličnost. Ako je ljubomoran na tvoj uspjeh, sabotira te, ili je indiferentan, ne voli te stvarno.

Izbjegava tvoje prijatelje


Rijetko se dešava da muškarac baš voli prijatelje svoje partnerke i da se rado pridružuje, ali, ako te voli, nastojaće da ima prijateljsku komunikaciju sa njima i neće ih izbjegavati, niti će na bilo koji način obeshrabrivati tvoje druženje sa njima i neće govoriti loše o njima. Nesiguran muškarac je često ljubomoran na prijateljstva svoje partnerke, jer je njeni prijatelji poznaju duže i bolje i kao da imaju više prava na nju od njega. A nesigurnost nije teren na kojoj ljubav raste i buja.

Odbija da ide na mjesta koja ti voliš


Ako ima različite sklonosti i ukus i ne sviđaju mu se mjesta koja ti voliš, pristaće zbog tebe da tamo ide povremeno i neće se ponašati kao da ti čini veliku uslugu. To nije neki veliki ustupak, ali muškarac koji nije dovoljno zainteresovan za tebe, neće biti spreman na to.

Ne ljubi te stalno i nevezano za seks

Ako te ljubi samo u sklopu predigre, ne voli te. Onaj koji te voli, ljubiće te stalno, jer si mu slatka, jer ne može da odoli, jer želi da te stalno dodiruje i obasipa nježnošću, jer je to prosto prirodno kad se ljudi vole.

Ne brine o tebi kad se razboliš

Ne želi da virus pređe na njega, ne želiš to ni ti, ali kad je on bolestan, ne razmišljaš o tome, nego ga obilaziš, kuvaš mu čajeve, donosiš lekove, stavljaš obloge… Isto bi trebalo i on da čini za tebe, ako te voli.

Ne pokazuje poštovanje

Ako osjećaš da te na bilo koji način iskorištava, ako gazi tvoje granice, ne shvata ozbiljno tvoje molbe i ne zanima ga što tebi nešto smeta i povrijeđuje te, to je nepoštovanje tvojih osjećanja i tvoje ličnosti, a nema ljubavi bez poštovanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA