Microsoft “napada” svoj najpopularniji operativni sistem

560

Čelnici Microsofta počeli su agresivnu kampanju sa ciljem da korisnike svog najpopularnijeg operativnog sistema, Windowsa 7, ubijede da pređu na W10.

Kraj podrške za W7 je najavljen za januar 2020. godine. U kompaniji žele da iskoristi taj period kako bi “natjerali” korisnike da izvrše nadogradnju na Windows 10, prije nego što posljednja ažuriranja budu isporučena.

Microsoft je nedavno dao instrukcije svojim partnerskim kanalima da podstaknu korisnike Windowsa 7 da pređu na Windows 10 prije kraja prestanka podrške, pa se očekuje da će još agresivniji pristup biti primijenjen početkom 2019. godine.

Izvještaj firme ChannelEye otkriva da Microsoft želi da partneri budu svjesni da se W7 podrška približava kraju, a agresivnom kampanjom se očekuje povećanje broja korisnika W10.

Windows 7 je trenutno najpopularniji desktop operativni sistem na svijetu. Prema podacima eksternih istraživanja, W7 je i dalje vodeći izbor desktop korisnika, sa učešćem od 43 procenta, dok je W10 drugi sa tržišnim učešćem od 34 procenta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA