Koje namirnice izbjegavati za vrijeme vrućina?

526

Ako želite da se osjećate zdravo i dobro za vrijeme tropskih vrelina, trebalo bi da izbjegavate određene namirnice. Šta to nikako ne biste smjeli da jedete tokom tropskih vrelina?

Previše začina

Začinjena hrana je ukusnija, ali za vrijeme velikih vrućina nije baš preporučljivo da se koriste začini, jer je poznato da oni, osim što nose ukus, umiju da poprilično zagriju tijelo ubrzavajući metabolizam, a što će prouzrokovati da češće osjećate glad.

Meso

Izbjegavajte da jedete meso ljeti. Ukoliko možete da se suzdržite od roštilja, uradite to, jer pretjerano konzumiranje mesa ljeti može da izazove prekomjerno znojenje, ali i probleme s varenjem.

Brza hrana

Ovakva ishrana nije uopšte preporučljiva, a posebno ne za vrijeme velikih vrućina, kada može samo da vas nadima, izazove probleme s varenjem i doda vam koji centimetar više, što vam ljeti nikako ne treba.

Sosevi

Poznato je da su sosevi izuzetno kalorični. Najbolje je da ih za vrijeme ljetnjih vrućina izbjegavate, ali ukoliko im ne možete odoliti, onda je najbolje da ih sami pripremate, jer jedino tako znate šta ste od sastojaka stavili.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA