Istekao rok za prijem kandidatskih listi

508

Rok za podnošenje kandidatskih listi za Opšte izbore 2018. godine u Bosni i Hercegovini istako je danas u 16 časova, a u postupku ovjere političkih subjekata Centralna izborna komisija ovjerila prijave za učešće na izborima za 69 političkih stranaka, 34 nezavisna kandidata i 36 koalicija.

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opšte izbore u BiH koji će biti održani 7. oktobra Centralna izborna komisija BiH će u narednim danima obavljati provjeru i ovjeru kandidata i kandidatskih listi.

Rok za objavu ovjerenih kandidatskih listi u službenim glasilima i sredstvima javnog informisanja je do 23. augusta, saopšteno je iz Kancelarije za informiranje Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija obavijestila je birače s prebivalištem u Mostaru da i birači iz Mostara glasaju na opštim izborima i da, u vezi s tim, svi birači koji žele glasati iz inostranstva trebaju da se prijave Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 24. jula.

Sve potrebne informacije za prijavu kao i obrazac PRP1 dostupni su na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA