Igra prijestola: Finalna sezona počinje u prvoj polovini 2019!

603

Finalna sezona megapopularne serije “Game of Thrones” (Igra prijestola) počeće sa emitovanjem u prvoj polovini 2019. godine, potvrdio je direktor programa u HBO-u Casey Bloys.

Bloys je u razgovoru za Television Critics Association izbjegavao da da bilo kakve nove informacije o seriji čiju završnicu s nestrpljenjem očekuju milioni ljudi širom svijeta.

Međutim, u svojoj izjavi za Deadline, direktor programa HBO-a ipak je otkrio nekoliko detalja o predstojećoj sezoni serije koja nosi naslov “The Long Night”.

– Prisutni su vrlo jaki ženski likovi, ali to su ansambli, postoje žene i muškarci. Jane Goldman je izuzetno dobra scenaristkinja i ne želimo je ograničiti na pisanje ženskih uloga. Postoje veoma komplikovane uloge u radnji finalne sezone – kazao je Bloys.

Iako su se u svjetskim medijima pojavile spekulacije da bi posljednje epizode “Game of Thrones” trebale početi sa prikazivanjem u oktobru ove godine, Bloys je potvrdio kako će se to ipak desiti u prvoj polovini iduće godine.

Podsjećamo, HBO je prošlog mjeseca objavio da će radnja finalne sezone “Igre prijestola” biti smještena u davnu prošlost Westerosa, hiljadama godina prije događaja iz prethodnih sezona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA