Hrvatski dio Jadrana danas najopasnije mjesto u Evropi!

552

Crveni meteoalarm koji upozorava na veoma opasno vrijeme, aktivan je danas na cijeloj jadranskoj obali, od Istre do krajnjeg juga, ali i za Dalmatinsku zagoru, zbog vrućine koja je zahvatila ovo područje.

Prema karti Meteoalarma, hrvatski dio Jadrana danas je najopasnije mjesto u Evropi jer je crveni meteoalarm samo tu upaljen, javio je portal Index.hr.

Crveni meteoalarm na snazi je i za sutra za cijeli Jadran zbog izuzetno visoke temperature, dok se šire zagrebačko područje nalazi u narandžastom području zbog vrlo visokih temperatura.

Sutra bi, prema najavama Hidrometeorološkog zavoda, u dijelu Hrvatske trebalo doći do lokalnih pljuskova i grmljavine, najprije u Slavoniji, Baranji i Sremu, dok će u Dalmaciji temperatura i sutra biti slična današnjoj.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izdala je preporuke za toplotni talas koji pogađa zemlju. Iz ove uprave upozoravaju da meteorolozi za danas i nastavak sedmice najavljuju visoke temperature zraka, koje mogu uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi, posebno kod osjetljivih grupa kao što su mala djeca, hronični bolesnici, starije osobe te ljudi koji rade na otvorenom prostoru.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA