Hrvatska slavi “Oluju”: Kolinda odlikuje Gotovinu i Markača!

737

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će 5. avgusta, povodom 23. godišnjice vojno-policijske operacije “Oluja” u kojoj su protjerani krajiški Srbi, u Kninu uručiti odlikovanja generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Dan ranije će, u okviru programa “Dan pobjede i domovinske zahvalnosti”, biti odigrana revijalna fudbalska utakmica između ratnih veterana, pripadnika Hrvatske vojske i policije i fudbalske reprezentacije sa selektorom Zlatkom Dalićem na čelu, navodi Hina.

Na konferenciji za novinare u upravi Knina državni sekretar Ministarstva odbrane Hrvatske i predsjednik Organizacionog odbora Zdravko Jakopo rekao je da “kao učesnik “Oluje” u Kninu želi da istakne da je to bila veličanstvena vojno-policijska operacija” koja je donijela “mir domovini Hrvatskoj, zbog čega taj dan mora dostojanstveno da se obilježi”.

Jakopo je naveo da su “sa pripremama uspješno stigli do završne faze”.

Navodi se i da je državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih ratnih veterana Ivan Vukić “pozvao sve ratne komandante koji su učestvovali u “Oluji” da dođu u Knin i budu prisutni u trenutku kada hrvatska predsjednica bude davala odlikovanja generalima Gotovini i Markaču”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA