Exit od starta “jako” pred 44 000 ljudi

455

Prvo veče zvanično najboljeg evropskog festivala Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi pratilo je 44 000 ljudi, pa organizatori očekuju da će ovo biti jedna od najupečatljivijih manifestacija.

Euforija je nastala već od 21 sat kada je lekciju iz scenskog nastupa pred punom i produkcijski unapređenom glavnom binom održala trubadurka savremenog doba LP, koja je pokazala da je moćan glas, gitara i harizma sve što je potrebno za istinskog muzičara.

Vatromet trajao 12 minuta

Prvi put na Exitu pred festivalskom publikom nastupio je svjetski poznati baletan, Sergej Polunjin, koji je zajedno sa gudačkim sastavom Almazian Simphony izveo performans na temu lične slobode koja je i moto ovogodišnjeg festivala. Nakon ovog audio-vizuelnog spektakla nebo iznad Petrovaradinske tvrđave obasjao je vatromet koji je trajao više od 12 minuta.

Nakon toga scenu je zauzela ikona art-popa Karin Dreijer sa svojim sastavom Fever Ray. Kulminacija večeri je ipak usledila kada su na scenu izašli hip-hop giganti “Migos”, koji su u stilu velikih zvijezda nastupili više od sat vremena nakon najavljenog termina.

Tejkof i Kvavo su posvetili koncert Ofsetu koji je podršku pružio iz Amerike jer ga je vijest o rođenju kćerkice zatekla na turneji, te je, kao svaki pravi svježi tata, pohitao da se pridruži supruzi Kardi Bi.

Na “Addiko Fusion” bini nije manjkalo energije, gdje je nastupila avangardna pop zvijezda u usponu, Sevdaliza, koja je donijela jedinstveni audio-vizuelni doživljaj pred publiku Exita.

Pored nje sjajan provod bio je i uz elektro-akustični pop bend Detour, a glasno se pjevalo i uz melodične pank rokere domaće scene Gobline, dok je eklektični zvuk karakterističan za ovu binu donio talentovani muzičar Marko Luis.

Žestoko je bilo i na “Explosive” bini uz hardkor velikane iz Bostona Slapshot, a ništa slabije nije bilo ni uz švedski treš metal bend Dr. Living Dead, koji je izašao na scenu sa maskama. Na Exit su se poslije dužeg vremena vratili i Dog Eat Dog, čiji nastup publika neće dugo zaboraviti.

Ameli Lens zvijezda na “Dance Areni”

Zvijezda večeri na “Dance Areni” bila je Ameli Lens, nakon koje je nastupio nemački virtuoz Ben Klok.

Jutro je publika dočekala uz prvi par tehna Adama Bejera i Idu Ingberg, dok je čast da omiljenu elektronsku binu Exit festivala zatvori imao tehno inovator Riči Hotin.

Sinoć je održana i prva Youth Fair muzička konferencija, a tema panela bila su iskustva domaćih izvođača koji su uspeli da naprave međunarodnu karijeru i nastupaju širom svijeta.

Jak tempo očekuje publiku i večeras kada će na glavnoj bini nastupiti jedan od najtraženijih repera današnjice Frenč Montana, te rege ikona Zigi Marli, sin legendarnog Boba Marlija. Na scenu izlaze i hitmejkeri Jax Jones i Burak Yeter, te izvođači poput Masea Pleksa, Karla Kreiga, Idlesa, Bad Copyja, Cockney Rejectsa, Madballa, Lion's Lawa…

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA