Engleski tabloid razbjesnio Kolumbijce

446

Činjenica da su fudbaleri Engleske porazom od Belgije “izabrali” Kolumbijce za rivale u osmini finala, biće veliki motiv za Južnoamerikance da im se osvete.

No, ne i jedini. Naime, The Sun, kojeg na Ostrvu svi navodno mrze, a tabloid ima tiraž od milion i po primjeraka, danas je napravio sramotnu najavu velike fudbalske bitke. Na naslovnici je objavio sliku prve zvijezde ekipe Harija Kejna, uz naslov “Tri lava igraju protiv nacije koja je svijetu dala Šakiru, sjajnu kavu i, hm, još nešto, a mi poručujemo.. Go Kane!

Aluzija je jasna: kada se taj poklič izgovori, zvuči kao “cocaine”, što je naravno engleska riječ za kokain.

The Sun tu drogu, dakle, ističe kao jedan od zaštitnih znakove Kolumbije, što je izazvalo ogorčenje ne samo stanovnika ove zemlje, nego i ostalih Južnoamerikanaca. Oni su na Tviter nalogu tabloida protestovali zbog rasizma i diskriminacije. Kolumbijcima je odavno puna kapa loših i glupih šala o kokainu i Pablu Eskobaru koje stalno moraju slušati od stranaca. kako samo kažu, ljudima u tom dijelu svijeta kokain nije tek “ono što se šmrče”, nego simbol najgoreg nasilja, kriminala i siromaštva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA