“Delfini” jure još jedan rekord

602

Vladavina srpskih vaterpolista jedna je od najimpresivnijih uopšte u sportu. Malo koji rekord da nije oboren, međutim, uvijek se nađe jedan zbog kojeg se igrači dodatno motivišu.

“Delfini” su vladari Evrope od 2012. godine. Tada su slavili u Ajndhovenu protiv Crne Gore 9:8. Prva odbrana titule uslijedila je 2014. u Budimpešti protiv Mađara 12:7. Dominacija je nastavljena 2016. na domaćem terenu kada su opet savladani Crnogorci 10:8, da bi neprikosnovenost dokazali sinoćnim trijumfom nad Španijom u Barseloni poslije peteraca 12:10.

To znači da će srpski vaterpolisti biti šampioni barem osam godina, do narednog Evropskog šampionata, koje se 2020. održava ponovo u Budimpešti. Iako poprilično dugo vladavina, to nije rekord kada su u pitanju godine nepobjedivosti u Evropi. U periodu od 1926-1938. godine Mađari su osvojili pet titula zaredom.

Upravo taj rekord će “delfini” pokušati izjednačiti na narednom Evropskom prvenstvu, koja se upravo održava u Mađarskoj.

Iako će 2020. godine glavni cilj sigurno biti odbrana olimpijskog zlata u Tokiju, nema sumnje da će izjednačavanje ovakvog rekorda biti veliki izazaov i motiv za igrače Dejana Savića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA