Brčko: Skupštinska većina ponovo stabilna

1223

Poslanik Tomislav Stjepanović ponovo je dio skupštinske većine u Distriktu, i to nakon pola godine opozicionog djelovanja. Njegov povratak u većinu znači okončanje krize vlasti u kojoj je nedostajao treći predstavnik hrvatskog naroda.

Stjepanović je, podsjećamo, prije šest mjeseci napustio klub poslanika vladajućeg HDZ-a, da bi se danas, kao nezavisni kandidat i predsjednik HDZ ’90, priklonio vladajućoj koaliciji i to isključivo, kako navodi, radi normalnog funkcionisanja Distrikta i projekata u njemu.

– Meni je žao što do ovakvih razgovora nije došlo ranije, nije došlo prije šest mjeseci. Ne bi se svi ovoliko mučili. Fvo i samoj većini je trebalo neko vrijeme – rekao je Tomislav Stjepanović, nezavisni poslanik u Skupštini Brčko Distrikta.

Okončanjem političke krize u Skupštini zadovoljan je i prvi čovjek brčanskog parlamenta. Kaže da je poziv za saradnju bio upućen i brčanskom HSS-u, te da je poslanik Stjepanović, prvi prihvatio ponudu vladajuće većine.

– Mi, gradonačelnik i ja, smo odlučili da predstavljajući dvije najodgovornije institucije, ponudimo i jednima i drugima ulazak u koaliciju. Koliko sam primjetio HSS je htio dodatne razgovore. Gospodin Stjepanović je cijenio našu ponudu korektnom i zato je dakle gospodin Stjepanović prihvaćen od strane koalicije – otkrio nam je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta.

I sada bi sve trebalo teći kao “po loju” bar što se funkcionisanja vlasti tiče. Stabilna Skupštinska većina, dala se naslutiti na ranije održanoj sjednici Vlade, gdje je podržana inicijativa za zaduženje kod Evropske banke u visini od osam miliona evra za projekt revitalizacije Luke Brčko.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA