Bjelica kod Bogdanovića u Kingsima!

339

Nemanja Bjelica dogovorio je trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima vrijednu 20,5 miliona dolara.

Postojala je mogućnost da se “Profesor” poslije tri godine u najjačoj ligi svijeta vrati u Evropu, pošto je odbio jednogodišnji ugovor od Filadelfija 76ersa, ali su Vlade Divac, generalni menadžer Kingsa, i njegov asistent Predrag Stojaković uspjeli da ga ubijede da dođe u Kaliforniju.

– Proveo sam dosta vremena u razgovoru sa Vladem, a on je neko ko je ikona u našoj zemlji. Ima unikatnu perspektivu onoga što je potrebno da uradite da biste bili uspješni u NBA ligi, odnosno tačno zna šta igrač treba da radi u takvoj situaciji. Vjera i posvećenost kompletne franšiza oduševila je mene i moju porodicu, daću sve od sebe da pomognem Kingsima i budem dio društva Sakramenta – rekao je Bjelica.

Bijeli će tako ponovo igrati sa reprezentativnim drugom Bogdanom Bogdanovićem, s kojim je bio saigrač u redovima Fenerbahčea, a mi ćemo ponovo imati srpski tandem u redovima Kingsa poslije gotovo dvije decenije, baš poslije Vlada i Peđe.

Nemanja ima 30 godina, može da pokriva nekoliko pozicija i biće sjajno pojačanje i podrška mladim igračima Sakramenta.

Ipak, najvažnije je da će momak iz novobeogradskog Bloka 70 napokon dobiti prostor da pokaže zašto je bio MVP Evrolige.

Takođe, Sakramento je prethodne noći dogovorio i dolazak plejmejkera Jogija Ferela iz Dalas Meveriksa, s kojim je potpisan ugovor na dvije sezone

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA