Uklonjena aplikacija “Pravopis bosanskog jezika”

568

Aplikacija “Pravopis bosanskog jezika” koja je objavljena na internet stranici Ambasade BiH u Vašingtonu uklonjena je neposredno nakon njenog objavljivanja, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

– Svi sadržaji koji se postavljaju na zvaničnim internet stranicama diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH mogu da sadrže samo ono što odražava zakonom propisane stavove i usaglašene procedure unutar BiH, kao i ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i drugih građana koji žive u BiH – navodi se u zvaničnom stavu Ministarstva.

“Glas Srpske” objavio je da Ambasada BiH u Vašingtonu uveliko promoviše mobilnu aplikaciju “Pravopis bosanskog jezika” u kojoj se koriste latinica i ćirilica, što je naišlo na revolt Srba, jer je, osim širenja nepriznatog jezika, u tom kontekstu zloupotrijebljeno i srpsko pismo.

Srpsko-američko privredno društvo uputilo je Ambasadi BiH u Vašingtonu protestno pismo u kojem je navedeno da su iznenađeni i razočarani njihovim pristupom jer promovišu “bosanski jezik” bez osjećanja za ravnopravnost prema srpskom i hrvatskom jeziku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA