UEFA presudila: Borac bez licence

657

Fudbalski klub Borac, ipak, nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH, pa će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi RS.

Ovako je presudila UEFA, kojoj su se Banjalučani obratili u nadi da će im odobriti nastup u bh. eliti. Međutim, iz Niona je stigao dopis u kojem piše da odluke komisija Fudbaskog saveza BiH moraju biti važeće i konačne.

Da podsjetimo, problem je nastao nakon što “crveno-plavi” nisu uspjeli da postignu dogovor sa Školom fudbala “Džaja” i na vrijeme isplate dug. S obzirom na to, Prvostepena komisija za licenciranje Borcu nije izdala licencu za nastup. Banjalučani su se žalili Drugostepenoj komisiji, koja je donijela istu odluku.

Posljednji pokušaj bilo je obraćanje Izvršnom odboru FS BiH, sa nadom da će žalba biti proslijeđena na adresu UEFA. To se i desilo. No, epilog je ostao isti.

– U dopisu dostavljenom u FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova – objavljeno je iz FS BiH.

Ovim je otklonjena prepreka za žrijebanje parova nove sezone najvišeg ranga. Poziciju Borca, koji je na terenu obezbijedio opstanak, zauzeće Čelik, koji je ispao iz lige.

– U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u Premijer ligi BIH za sezonu 2018/19, žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo biće obavljeno u hotelu Terme Ilidža, u srijedu, 27. juna ove godine u 12.00 sati – navedeno je iz FS BiH.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA