Srpski tim za Brazil: Rukavina starter, dilema na lijevom krilu

1092

Srpski selektor Mladen Krstajić napraviće određene rotacije u timu pred večerašnji boj sa Brazilcima (20 časova).

Kormilar “orlova” je blizu odluke da ulogu startera prvi put na šampionatu povjeri Antoniju Rukavini. Nekadašnji desni bek Partizana imaće zadatak da brzinom, koja ga je oduvijek krasila kroz karijeru, amortizuje učinak najboljeg fudbalera Brazila Nejmara.

Kostić ispred Radonjića?

Bivši kapiten Branislav Ivanović će se preseliti u sredinu odbrane, gdje bi mu društvo trebao praviti Nikola Milenković. Dakle, vidjećemo “istumbanu” odbranu u kojoj kao opcija figurira i mladi Miloš Veljković. Kapiten Aleksandar Kolarov držaće lijevu stranu, među stativama će biti Vladimir Stojković.

Nedostajao je srpskom timu bolji i, prije svega, mirniji pas protiv Švajcarske. Tu falinku trebalo bi da poprave Sergej Milinković Savić, na nešto povučenijem mjestu, i Adem Ljajić u centralnom dijelu. Biće to prilično ofanzivno orijentisani vezni red, sa Nemanjom Matićem kao jedinim autentičnim zadnjim veznim.

Sa takvom postavkom Krstajić se kockao u sudaru sa Marokom i nije dobro prošao. Međutim, vjerovatno očekuje da je uigravanje, veći broj treninga i zajednički rad sa reprezentativcima donijelo boljitak. Veliki teret pašće u tom sistemu na Nemanju Matića koji će morati da se rva sa Filipeom Kutinjom.

Postoji i dilema vezana za poziciju lijevog krilnog napadača. Dan prije polaska u Moskvu Nemanja Radonjić je bio na pol-poziciji. Ali, vremenom je Filip Kostić ponovo istakao ozbiljnu kandidaturu za to mjesto. Tim prije što je njegov saveznik iskustvo, i što se očekuje od bočnih igrača da ponesu veliki teret i bijegovima opterete bekove Brazila.

Tite neće ništa da mijenja

Dušan Tadić, koji će biti na desnom krilu, je mnogo puta kroz karijeru bio u sličnoj situaciji, Kostić manje, a Radonjić jedva nekoliko puta u dresu Crvene zvezde. Zato i Krstajića i dalje muči ta jedna dilema. Mjesto u špicu napada je rezervisano za Aleksandra Mitrovića.

Što se tiče Brazila, tu dilema nema. Jer, selektor Tite je rekao da će protiv Srbije igrati tim koji je prije pet dana pobijedio Kostariku 2:0. Dakle, na teren će istrčati: Alison, Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo, Kazemiro, Vilijan, Paulinjo, Kutinjo, Nejmar i Gabrijel Žezus.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA