Skandal trese Španiju: Lopetegi dobio otkaz!

736

Selektor Španije Hulen Lopetegi dobio je otkaz dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji!

Razlog za otkaz je jednostavan – u Fudbalskom savezu Španije nisu zadovoljni što je Real Madrid neposredno prije početka takmičenja objelodanio da će novi trener kluba biti aktuelni selektor i na vanrednoj konferenciji za medije su saopštili da mu je uručen otkaz.

Navodno je Lopetegija preporučio kapiten “Kraljevskog kluba” Serhio Ramos, ali je predsjednik Saveza Luis Rubijales to negirao i rekao da, uprkos što je takav trenutak, drugačija odluka nije mogla da bude donešena.

Na taj način su se ispostavile tačnim informacije španskih medija koji su saglasni u odluci da je Real imao “užasan” tajming kod objavljivanja novog trenera.

– Jedan od najvećih skandala u istoriji Mundijala – često se ponavlja u lokalnim medijima.

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor.

– Ovo je urađeno bez našeg znanja. Ne osjećam se izdanim, ali ovako mora. Hulen je bio sjajan trener, ali ne smijemo da prihvatimo ovakvo ponašanje. Saopštio nam je odluku pet minuta prije nego što je zvanično objavljena – istakao je Rubijales.

Nekadašnji šef stručnog štaba Porta ljeta 2016. je seo na klupu “Crvene furije”, naslIJedivši Visentea Del Boskea.

– Razgovarao sam sa igračima. Učiniće sve da odigraju sjajan turnir. Ova odluka je donijeta uz punu saglasnost Fudbalskog saveza – dodao je predsjednik.

Još interesantnije u cijeloj priči je da je Lopetegi prije samo 21 dan potpisao novi ugovor do 2020. godine.

Španija za dva dana započinje nastup na Mundijalu duelom sa Portugalom u Sočiju, a potom joj slijede utakmice sa Iranom i Marokom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA