Serija “Gospodar prstenova” koštaće milijardu dolara

828

Informacije oko Amazonove serije Gospodar prstenova u ovom trenutku su još uvijek samo nagađanja ali pošto je Jeff Bezos samovoljno spasio The Expanse, pogledi se opet upiru na budućeg slona na Amazonovim serverima – milijardu dolara vrijedan prednastavak Gospodara prstenova.

Maxim piše kako će se serija fokusirati na mladog Aragorna kojeg je u filmovima utjelovio Viggo Mortensen. Tolkien je tokom života vodio detaljne bilješke oko svojih projekata stoga se pretpostavlja da će se priča vući iz “glave” samog autora. Serija će imati pet sezona s neodređenim brojem epizoda, ali računamo na otprilike osam do 12 po sezoni.

Bezos i Amazon su već platili pozamašnu svotu za sama prava, a serija bi mogla koštati oko milijardu dolara – 200 miliona po sezoni što je mnogo, svakako više nego HBO-ova perjanica Game Of Thrones. HBO nikad nije potvrdio koliko troše na “Igru”, ali cifra premašuje 100 miliona dolara po sezoni. S marketinške strane “serija koja će koštati milijardu dolara” je svakako palac gore prije početka same produkcije.

Projekt neće ugledati Amazonove aplikacije još neko vrijeme, a nagađa se da bi to moglo biti krajem 2019.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA