Šabac: Predao se bombaš

585

Zoran Bogićević (54) koji je u četvrtak prijetio bombom, ukoliko ne budu povučene potjernice protiv njega, predao se policiji uveče oko 21.30 časova.

Ovo je potvrdio viši javni tužilac Zoran Obradović, dodavši da će sve okolnosti ove drame biti ispitane i uzete u obzir.

– Na kraju, uslov mu je bio da ide kod sudije za prekršaje, koji mu je neplaćenu novčanu kaznu preinačio u zatvorsku. Zatražio je, takođe, da bude odveden na pregled i to neuropsihijatru – kaže Obradović.

Da podsjetimo, Bogićević je u prijepodnevnim satima izazvao incident u policijskoj stanici u Vladimircima, gdje je otišao da izvadi vozačku dozvolu. Naime, službenica koja radi na prijemu dokumenata, kada je u sistem ukucala njegovo ime, otkrila je da za njim postoji sudska potjera.

Šabac: Prijeti bombom zbog potjernice? (VIDEO)

Bogićević je i dalje tražio da se izbrišu potjernice i potrage, ali su djela za koja je odgovarao ili prekršajna ili se radi o neplaćenim kaznama.

– Čovjek je pobjesnio i u istom momentu iz džepa izvadio bombu prijeteći da će je aktivirati ako neko samo pokuša da mu priđe. Sjeo je u auto i brzo se odvezao u nepoznatom pravcu – priča izvor iz istrage.

Prava drama je počela oko 15.30 časova, kada se Bogićević pojavio na terasi sa bombom u ruci, a nezvanično saznaje da je u kući sa njim bila i njegova teško obolela majka.

Prvobitno su policajci uspjeli da preuzmu bombu i uvjerili se da nije prava, poslije čega je zaprijetio da će skočiti sa sprata kuće.

– Dao je punomoćje advokatu i bombu je predao, što je najvažnije. Ali, oblijepljena je selotejpom, tako da nije baš toliko daleko bio spreman da ode kao što je to predstavio – kaže izvor iz policije.

Saobraćaj u Pocerskoj ulici, gdje se nalazi njegova kuća, nešto prije 22 časa je normalizovan.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA